Courtois is een goeie keeper, maar ik vind hem niets speciaals

"Courtois is een goeie keeper, maar ik vind hem niets speciaals"

15-06-2021 11:30 Laatste update: 11:33
25

Jarenlang stond hij bekend als een echte cultspeler, maar Gabor Kiraly (45) hing zijn schoenen (en zijn bekende grijze trainingsbroek) twee jaar geleden aan de haak. Hij heeft zo zijn eigen mening over de huidige generatie topkeepers... en dus ook over onze eigenste Thibaut Courtois

"Courtois is een goeie goalie, maar ik vind hem niets speciaals. Goeie reflexen? Ja, die heeft iedere keeper. Alle clubs willen een grote doelman, maar waarom? Niemand komt nog uit op voorzetten. Terwijl lengte geen rol speelt. Met een goeie techniek kan je elke bal halen. Courtois komt ook nauwelijks op voorzetten", geeft Kiraly aan bij Het Nieuwsblad.

Kiraly is meer fan van een andere Belgische keeper. "De Belg die vroeger bij Gladbach speelde, die wat problemen kende met alcohol, hoe heet die? Logan Bailly, inderdaad. Dat was wel een persoonlijkheid. En hij bestreek zijn hele strafschopgebied. Ik verkies hem boven de statische Courtois."

Kiraly stond vijf jaar geleden overigens nog in oog met Courtois op het EK 2016. De Rode Duivels wonnen die wedstrijd vrij makkelijk met 4-0.