Wordt Oranje-held Dumfries ploegmakker van Lukaku? 'Inter ook geïnteresseerd'

Wordt Oranje-held Dumfries ploegmakker van Lukaku? 'Inter ook geïnteresseerd'

15-06-2021 10:45

Dat Denzel Dumfries na dit seizoen nog in de Eredivisie speelt, is nagenoeg uitgesloten. De PSV-captain stond na de EK-wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne in de schijnwerpers en lijkt hard op weg naar een internationale topcompetitie: de Serie A bijvoorbeeld.

Begin juni kwam het nieuws door dat Everton hem volgt. Volgens Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka zou Dumfries echter nóg hoger in kunnen zetten. "Deze jongen gaat natuurlijk een toptransfer maken. Ik begrijp dat Inter bijvoorbeeld ook geïnteresseerd is", laat hij weten in de EK Podcast van het AD.

Volgens Gouka kan PSV gaan cashen. "Hij heeft 5,5 miljoen gekost voor PSV (toen hij in 2018 overkwam van sc Heerenveen, red.). Nou, die gaan daar dubbel en dwars overheen. Ze hebben hem al toegezegd dat ze mee gaanwerken."

Begin deze maand werd de transferwaarde van Dumfries nog geschat op vijftien miljoen euro, maar PSV lijkt na de EK-heldenrol van de rechtsback hoger in de boom te kunnen zitten. Het kan voor de Eindhovenaren de tweede klapper van de zomer worden: Borussia Dortmund heeft dertig miljoen euro over voor Donyell Malen, meldde BILD vlak na Nederland-Oekraïne.