Messi tovert op zesde Copa America: valse start Argentinië tegen Chili

Messi tovert op zesde Copa America: valse start Argentinië tegen Chili

15-06-2021 07:14
1

Argentinië heeft een valse start van zijn Copa América-campagne beleefd. Lionel Messi leek zijn ploeg de weg te wijzen met een schitterende vrije trap, maar Chili hield La Albiceleste in het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro op een 1-1 gelijkspel.

Argentinië-Chili 1-1
Messi is vlak voor zijn 34ste verjaardag begonnen aan zijn zesde (!) Copa en hoopt na drie verloren finales en een rode kaart in de laatste editie eindelijk eens een hoofdprijs te pakken met Argentinië. Zijn tiende treffer op het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi heeft hij in ieder geval al te pakken. In de nacht van maandag op dinsdag brak hij de wedstrijd tegen Chili open met een geweldige vrije trap, die doelman Claudio Bravo te machtig was: 1-0.

De Copa-winnaar van 2015 en 2016 kwam na een uur spelen echter langszij. Ajacied Nicolás Tagliafico maakte een lompe overtreding op Arturo Vidal en de bal ging na interventie van de VAR op de stip. Vidal nam zelf zijn verantwoordelijkheid, schoot via doelman Emiliano Martínez op de lat, maar Eduardo Vargas sloeg in de rebound alsnog toe: 1-1. Messi deed wat hij kon in de slotfase en leidde nog een prima kans voor Nicolás González in, maar in de score kwam geen verandering meer.

Paraguay-Bolivia 3-1
Hierdoor is Paraguay de eerste koploper van de zuidelijk georiënteerde Poule B, waarin ook Uruguay zit. Bolivia koesterde in Goiânia lange tijd een voorsprong, na een benutte penalty van Erwin Saavedra. Op slag van rust moest men echter met tien man verder, nadat Jaume Cuellár zijn tweede gele kaart had gekregen. Na een uur spelen werd het een Romero-feestje voor Paraguay: Alejandro en Ángel Romero zorgden kort na elkaar voor de gelijkmaker én de 2-1, waarna laatstgenoemde Romero ook de winnende 3-1 voor zijn rekening nam.

De Copa América bestaat tijdens deze 'corona-editie' noodgedwongen uit tien deelnemers, verdeeld over twee poules van vijf. Acht van de tien landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Tijdens de eerste speeldag won gastland Brazilië met 3-0 van Venezuela en Colombia met 1-0 van Ecuador. Peru is het vijfde land in de noordelijke Poule A.