België kan op twee oren slapen: Leuk om naar te kijken, maar Spanje mist killer

België kan op twee oren slapen: "Leuk om naar te kijken, maar Spanje mist killer"

14-06-2021 23:42
11

Spanje kon zich in haar openingswedstrijd van het EK 2020 niet ontdoen van de stugge Zweden. Ondanks overmatig balbezit wisten de troepen van Luis Enrique het net niet te vinden: 0-0. Marc Degryse ziet de drievoudige eindlaureaat te kort komen om écht om de knikkers mee te spelen.

Spanje was als vanouds erg comfortabel aan de bal, maar slaagde er in negentig minuten tijd onvoldoende in om open kansen af te dwingen. Die analyse deelt Degryse volkomen. "Het is leuk om naar te kijken, maar afmaken is hét probleem van de ploeg", luidt zijn oordeel bij Het Laatste Nieuws

Ook in aanloop naar het toernooi kende Spanje al zorgen in de aanvallende zone. Zo werkte het een goede partij af tegen Portugal, maar brak de inefficiëntie alweer zuur op (0-0). Tegen de Zweden liet onder meer Alvaro Morata een open kans liggen. "Ze missen killerinstinct", herhaalt Degryse.

Voor Spanje is er uiteraard nog geen man overboord, aangezien er nog twee groepswedstrijden in het vooruitzicht liggen én ook vier van de beste derdes zich kunnen plaatsen. In de komende wedstrijden kunnen de Zuid-Europeanen zich echter geen misstap meer veroorloven. Met Polen en Slowakije wachten nog twee verraderlijke concurrenten.