OFFICIEEL: Mbo Mpenza aangesteld bij Moeskroen: Daarna gerespecteerd in Europa

OFFICIEEL: Mbo Mpenza aangesteld bij Moeskroen: "Daarna gerespecteerd in Europa"

14-06-2021 22:50
3

Royal Excel Moeskroen staat voor het seizoen van de herbronning. Na jarenlang geflirt met degradatie is het doek voor de Henegouwers gevallen, waardoor het in Eerste Klasse B een nieuwe weg zal moeten inslaan. Mbo Mpenza moet hen de weg leiden.

De oud-international is maandag officieel voorgesteld als nieuwe sportief directeur bij Moeskroen. Tot nu toe heeft Diego Lopez die rol ingevuld, maar die gaf er recent de brui aan. Bij Les Hurlus zal er deze zomer ongetwijfeld een heleboel gaan veranderen, niet in het minst wat betreft de spelersgroep. Zo verruilde aanvoerder Alessandro Ciranni de club deze maandag nog voor SV Zulte Waregem.

Aan Mpenza om een kwalitatieve spelerskern uit te bouwen. "Het zal niet gemakkelijk zijn, maar alles is aanwezig om van deze club opnieuw een gerespecteerde kracht te maken in het Belgische voetbal. En daarna in Europa", klonk de voormalige aanvaller wel erg ambitieus op zijn voorstelling. Volgens Mpenza zijn zowel de achterban als het bestuur Eerste-Klasse-A-waardig.

Het voorbije seizoen viel daar nochtans weinig van te merken. Zelfs de overname van Lille OSC bracht Moeskroen eigenlijk nauwelijks wat bij. In het slot van de competitie kreeg het de rode lantaarn te dragen. Daar geraakten de Henegouwers niet meer van af.