Mogelijk slecht nieuws voor Rode Duivels: 'Meer supporters toegelaten op Wembley'

Mogelijk slecht nieuws voor Rode Duivels: 'Meer supporters toegelaten op Wembley'

14-06-2021 22:01
3

Wembley zal tijdens de halve finales en de finale van het EK voor de helft gevuld zijn met supporters. Engelse media melden dat er zo'n 45.000 supporters plaats mogen nemen in de Londense voetbaltempel.

De coronaregels in Engeland worden toch nog met een maand verlengd, maar voor Wembley zal een uitzondering worden gemaakt. Dat betekent volgens The Guardian dat er 45.000 supporters plaats mogen nemen wanneer de laatste vier landen gaan strijden om de Europese titel. De drie wedstrijden worden als 'onderzoeksmomenten' geclassificeerd.

Dat betekent dat regels die samenkomst van mensen verbieden, op dat moment niet gelden. Fans die naar de wedstrijden willen gaan, zullen hun vaccinatiepaspoort mee moeten nemen of een negatieve test moeten kunnen overleggen. De halve finales worden op 6 en 7 juli gespeeld, waarna op 11 juli de finale afgewerkt zal worden. The Three Lions speelden al een wedstrijd op Wembley (1-0 tegen Kroatië) en deden dat toen voor 22.500 mensen.

Het was de bedoeling dat alle coronaregels op 21 juni losgelaten zouden kunnen worden in Engeland, maar door de opmars van de zogenaamde Delta-variant heeft de regering besloten om dat met een maand uit te stellen. De beslissing om meer fans toe te laten op Wembley, kan mogelijk nadelig zijn voor de Rode Duivels. Als ons land de halve finales haalt, bestaat de kans dat het tegen Engeland moet uitkomen. Op een druk bezet Wembley dan ...