Witsel is onaantastbaar in de hiërarchie: Tielemans en Praet bewierookten hem

Witsel is onaantastbaar in de hiërarchie: "Tielemans en Praet bewierookten hem"

14-06-2021 21:34
6

Het zou een half mirakel zijn, maar de kans is erg bestaande dat Axel Witsel donderdag speelminuten maakt tegen Denemarken. De controleur van de Rode Duivels werkt al maandenlang keihard aan zijn revalidatie. Philippe Albert beseft dat het respect voor zijn status binnen de spelersgroep enorm groot is.

In eerste instantie was de selectie van Witsel zelfs een twistpunt, maar uiteindelijk lijkt Roberto Martinez toch een verstandige beslissing genomen te hebben. De Luikenaar zou immers min of meer klaar zijn voor de dienst. "Witsel was even aanwezig als de rest", verklapt Albert, die de maandagtraining van de Duivels bijwoonde, bij RTBF.

De oud-verdediger was aanwezig op de Belgische persconferenties van vandaag en merkte daar op dat de waardering voor Witsel erg groot is binnen de spelersgroep. "Praet en Tielemans hebben Axel beiden op een piëdestal geplaatst. Allebei hebben hem bewierookt omwille van zijn professionalisme", vertelt Albert.

Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt Witsel nog niet in de basis tegen de Denen, maar valt hij in de loop van de tweede helft wel in. Tegen Rusland deden middenvelders Tielemans en Leander Dendoncker het immers naar behoren in verdedigend opzicht.