OFFICIEEL: KV Mechelen heeft langverwachte spits eindelijk écht te pakken

OFFICIEEL: KV Mechelen heeft langverwachte spits eindelijk écht te pakken

14-06-2021 18:45
3

Het hing een hele poos in de lucht, nu is het ook officieel. De transfer van Hugo Cuypers naar KV Mechelen is een feit. De spits tekende een contract voor vier seizoenen met een optie op nog een extra seizoen.

De 24-jarige Cuypers was de afgelopen jaren in Griekenland actief. De spits werd opgeleid bij Standard maar trok al snel naar het Griekse Ergotelis. Bij die club was onze landgenoot een sensatie, hij scoorde er maar liefst 22 doelpunten in 30 wedstrijden. Die prestaties leverden hem een transfer naar topclub Olympiakos op.

Dat avontuur verliep iets minder voorspoedig. Cuypers werd uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Ajaccio, ook daar wist de spits zich echter niet door te zetten. Nu biedt KV Mechelen een uitweg. Olympiakos zou naar verluidt nog één miljoen euro vangen voor Cuypers.

De spits is blij met zijn overgang. "Ik voelde dat het tijd was voor mij om terug te keren naar België. Zowel op sportief als persoonlijk vlak is dit de juiste stap voor mij op dit moment. KV Mechelen is de ideale club voor mij", vertelt Cuypers op de clubwebsite.