Franse analisten halen uit naar 'Belgen met dikke nek': Ze stoefen makkelijk

Franse analisten halen uit naar 'Belgen met dikke nek': "Ze stoefen makkelijk"

14-06-2021 12:58
95

Met amper één wedstrijd achter de boeg op het EK is er al sprake van een klein mediarelletje tussen ons land en de Fransen. Bij L'Equipe haalt men namelijk zwaar uit naar ons land en de Rode Duivels en geeft men onder andere aan dat Belgen een 'dikke nek' hebben.

Na de overwinning van onze Belgen tegen Rusland gaf Thomas Meunier aan dat de Rode Duivels op dit EK zeer moeilijk te kloppen zullen zijn. “Wij zijn het nummer één van de wereld", klonk het. Woorden die in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij enkele Franse analisten.

In het programma L'Equipe du soir haalden onder andere Johan Micoud, een voormalig Frans international, en Gilles Favard zwaar uit. Ook presentator Olivier Ménard hield zich niet stil. "Ik denk dat ze de nederlaag tegen ons in de halve finale op het WK in Rusland nog niet hebben verteerd", gaf hij aan.

Mede-analist Favard ging nog een stapje verder. "Ze praten en stoefen makkelijk. Zij (de Belgen) zullen vlug terug thuis zijn om frieten te eten", klonk het. Micoud verweet de Belgen met een Franse uitdrukking dan weer een dikke nek te hebben. "Ils ont déjà attrapé le boulard", klonk het.

Superioriteitscomplex
Ook Meunier hoorde de woorden van de analisten en kon er duidelijk niet mee lachen. Op Twitter was zijn reactie veelzeggend. 'Welkom in de paradox van het superioriteitscomplex', schreef Meunier.

'Een persoon die van niemand meer lijkt te houden dan van zichzelf', ging Meunier verder. 'Praat vaak over zichzelf, vaak lovend, maakt je belachelijk, wil de bovenhand nemen, lijkt altijd de rest van de wereld te misprijzen, maar kampt eigenlijk met een zwaar gebrek aan zelfvertrouwen', klonk het met een duidelijke sneer richting de Franse analisten.