‘Bijna onmogelijk voor fans om Rode Duivels in Denemarken bij te wonen’

‘Bijna onmogelijk voor fans om Rode Duivels in Denemarken bij te wonen’

14-06-2021 08:45
5

Het is bijna onmogelijk voor de supporters van de Rode Duivels om de wedstrijd in Kopenhagen tegen Denemarken bij te wonen, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Supporters die niet volledig gevaccineerd zijn of de afgelopen zes maanden corona hebben opgelopen kunnen haast niet het stadion in. Sommige fans willen de quarantaineregels omzeilen en het risico lopen geweigerd te worden aan de ingang.

De Deense overheid laat 25.000 fans toe en dat zullen bijna allemaal Denen zijn. Eerst was er sprake van 4.000 Belgen, maar enkel een klein deeltje daarvan zal aanwezig zijn. 75 procent van de fans gaf hun ticket de voorbije maanden terug.

1.163 hielden hun ticket bij hopen dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Belgen moeten vier dagen in quarantaine na aankomst in het land en pas na een negatieve coronatest op de vierde dag wordt de quarantaine opgeheven.

“We hebben een bevraging gedaan bij de 1.163 fans met een ticket en daaruit bleek dat vijftig procent zei dat ze toch zeker naar de match gaan. De andere vijftig procent twijfelde nog of gaat zeker niet meer”, zegt ook Tijs Cools Fan Relationship Coordinator van de Belgische voetbalbond.