Ook Colombia krijgt af te rekenen met corona, Genk wacht bang af voor drietal

Ook Colombia krijgt af te rekenen met corona, Genk wacht bang af voor drietal

13-06-2021 23:42 Laatste update: 14-06-2021 01:26
2

Corona blijft twijfels zaaien binnen de voetbalwereld. Op het EK kregen onder meer Rusland en Spanje al af te rekenen met besmettingen en ook in Zuid-Amerika wordt men niet gespaard. De Colombiaanse bond heeft twee positieve gevallen naar buiten gebracht. Voor KRC Genk wordt het enkele dagen bang afwachten.

Via een officiële communicatie maakt Colombia bekend dat twee stafleden besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het gaat om assistent Pablo Ramon en fysiotherapeut Carlos Entrena. De spelers zijn voorlopig dus gevrijwaard gebleven, maar het is de vraag of het virus zich toch niet verder verspreid heeft. Een nieuwe testronde moet uitsluitsel brengen.

Ook voor Genk is dat nieuws waarschijnlijk even slikken. Met Daniel Muñoz,  Jhon Lucumí en Carlos Cuesta hebben de Limburgers namelijk drie afgezanten in de Colombiaanse selectie zitten. De voorbije dagen stonden er wedstrijden op het programma in het kader van de WK-kwalificaties. Zo speelde Colombia woensdag nog 2-2 gelijk tegen Argentinië. Daarin kwam Cuesta niet in actie. Muñoz was dan weer geschorst na een eerdere rode kaart.