OFFICIEEL: Kawaya (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club in Spanje

OFFICIEEL: Kawaya (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club in Spanje

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 23:22zo 13-06-2021 om 23:22

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 22:32vr 18-06-2021 om 22:32

Ooit maakte hij indruk bij een invalbeurt tegen Arsenal FC, maar de laatste jaren voetbalt Andy Kawaya eerder in de schaduw. Bij de Spaanse derdeklasser Cultural Leonesa deed de voormalige speler van RSC Anderlecht het wel naar behoren. Daar kan nu een mooie overstap uit voortvloeien.

Enkele dagen geleden maakte Leonesa bekend dat de samenwerking met Kawaya beëindigd werd. De vleugelspeler kwam 2,5 jaar uit voor de Spaanse laagvlieger, waar hij net geen 50 competitiewedstrijden op zijn teller zette. Daarin presteerde hij goed. Real Zaragoza heeft dat ook gezien. Volgens El Desmarque heeft die club de meeste interesse.

Naast Zaragoza heeft Kawaya echter nog andere opties. Zo worden Sporting Gijon en zelfs Celta de Vigo genoemd. Die laatste club komt uit in La Liga, het hoogste niveau van Spanje. Hoe dan ook ziet de toekomst van Kawaya er straks anders uit. Onze landgenoot zal rustig de tijd nemen om de verschillende opties te overlopen.

Na zijn periode bij Anderlecht kwam Kawaya ook nog uit voor Willem II en KV Mechelen. Midden 2018 verruilde hij ons land voor de Spaanse zon.

UPDATE: Kawaya heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe club. De voormalige speler van RSC Anderlecht trekt naar de Spaanse Tweede Klasse en gaat aan de slag bij Cartagena. Bij de nummer zestien van het voorbije seizoen heeft hij zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws