Dortmund keek met verbijstering naar herboren Meunier: 'Was hij dat werkelijk?'

Dortmund keek met verbijstering naar herboren Meunier: 'Was hij dat werkelijk?'

13-06-2021 23:09
9

Hoe geluk en ongeluk in een klein hoekje schuilen. Terwijl Timothy Castagne de concurrentieslag met Thomas Meunier naar zijn hand had gezet, viel de speler van Leicester City uit met een oogkasbreuk, waarna invaller Meunier de Russen op een hoopje voetbalde (3-0). Bij Borussia Dortmund vielen ze net niet van hun stoel.

Het Duitse Kicker schuimde Twitter af en zag daar een heleboel verbaasde reacties over de glansprestatie van Meunier. 'Is hij dat werkelijk?', luidde de teneur. Vorige zomer streek onze landgenoot neer in Dortmund, nadat hij jarenlang een vaste waarde was voor Paris Saint-Germain. In het Ruhrgebied beleefde Meunier echter een ontgoochelende eerste jaargang.

De sterke intrede tegen Rusland zal hem niet alleen persoonlijk deugd doen, ook Dortmund kan er enkel wel bij varen, vermoedt Kicker. Mogelijk keert hij straks als herboren terug naar zijn club. Waarom Meunier de voorbije maanden niet uit de verf kwam, daar heeft het Duitse magazine ook een theorie rond. 'Hij is zeer zelfkritisch en denkt veel na. Misschien doet hij dat een beetje te veel', klinkt het.