Verrassing Boyata blijft liefst van al uit de spotlights: Ik hou daar niet van

Verrassing Boyata blijft liefst van al uit de spotlights: "Ik hou daar niet van"

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 22:24zo 13-06-2021 om 22:24

Dedryck Boyata verraste vriend en vijand zaterdagavond. Niet alleen verwachtte niemand hem aan de aftrap tegen Rusland, bovendien deed de mandekker het vlekkeloos in het rechtstreekse duel met gevaar Artem Dzyuba. Voor het grote publiek kan je de schuwe Boyata zelfs een ontdekking noemen.

Dat beseft de verdediger zelf maar al te goed. Liefst van al staat hij in de schaduw, vertelt hij aan RTBFZo heeft hij een groep die zijn communicatie verzorgt. "Ik heb enkele perstitels ontvangen, maar ik heb hen gevraagd om die weg te nemen", geeft Boyata toe. Aandacht van buitenaf is niet zozeer aan hem besteedt. "Ik hou daar niet van", klinkt het openhartig.

Vanzelfsprekend doen de vele lovende woorden deugd aan het hartje. Boyata heeft dan ook een lastig seizoen achter de rug, met wat blessurelast. Die gaven hem echter extra motivatie om het EK te halen. "Ik heb ook veel vertrouwen gekregen van Martinez, zelfs toen ik geblesseerd was", geeft hij aan. "Ik wil hem dat vertrouwen teruggeven."

De vraag is of Boyata donderdagavond opnieuw aan de aftrap verschijnt tegen Denemarken, of kiest Martinez dan voor een ander profiel? Ook Jason Denayer en Thomas Vermaelen kunnen centraal achterin uit de voeten. Jan Vertonghen zou dan weer afwezig kunnen zijn, want hij verzwikte zijn enkel tegen de Russen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou jij Boyata laten staan tegen Denemarken?

Ja
84%
Nee
16%
(45 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws