'Coronavrees gooit planning Rode Duivels om: niet rechtstreeks naar Rusland'

'Coronavrees gooit planning Rode Duivels om: niet rechtstreeks naar Rusland'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 21:38zo 13-06-2021 om 21:38

Een EK verspreid over elf verschillende landen, organisatorisch is het niet van de poes. Vraag dat maar aan de Rode Duivels. Na hun zege tegen Rusland (3-0) wacht een verplaatsing naar Kopenhagen, waarna groepswedstrijd drie opnieuw in Sint-Petersburg plaatsvindt. De staf heeft nu beslist om telkens een tussenstop te maken in eigen land.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om maandag en dinsdag terug te trainen naar Tubize, maar na de wedstrijd tegen de Denen meteen door te reizen naar Sint-Petersburg. Daar is nu van afgestapt, meldt Wouter De Smedt, journalist bij Sporza. Ook na het duel van donderdag zullen de Duivels een korte tussenstop maken in Tubize.

De reden daarvoor hoeft niet ver gezocht te worden: corona. De staf oordeelt dat het veiliger is om in Waals-Brabant in de vaste bubbel te blijven dan om in Sint-Petersburg op hotel te gaan. De angst voor een besmetting zit er dus duidelijk in. Dat is ook begrijpelijk, want onder meer Spanje en tegenstander Rusland werden al opgeschrikt door coronagevallen binnen de selectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws