Oostenrijkse EK-held vecht tegen tranen: 'Voor iedereen die in me bleef geloven'

Oostenrijkse EK-held vecht tegen tranen: 'Voor iedereen die in me bleef geloven'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 21:30zo 13-06-2021 om 21:30

Michael Gregoritsch kon zijn tranen niet bedwingen nadat hij na Oostenrijk - Noord-Macedonië voor de camera verscheen. De middenvelder van FC Augsburg kwam bij een 1-1 stand binnen de lijnen en leverde vervolgens een belangrijke bijdrage aan de eerste EK-zege ooit voor Oostenrijk.

Toen hij de pers te woord stond, was hij zijn emoties al niet de baas. "Ik moet korte antwoorden geven. Het is gewoonweg fantastisch", aldus Gregoritsch met trillende stem, geciteerd door Die Kleine Zeitung. "Dit betekent heel veel voor me."

Tijdens zijn interview op camera kwamen alle emoties echter eruit. "Mijn broer is vandaag (zondag, red.) jarig, ik heb een zwaar jaar achter de rug", doelt hij op de bijrol die hij in de loop van het seizoen bij zijn club is gaan vervullen. "Deze is voor iedereen die in mij is blijven geloven. Wunderschön."

Oostenrijk – groepsgenoot van Oranje – leek zich tegen underdog Noord-Macedonië te blameren, maar Gregoritsch zorgde twaalf minuten voor tijd alsnog voor de 2-1. Marko Arnautovic legde uiteindelijk de 3-1 eindstand vast. De Oostenrijkers spelen donderdag in Amsterdam tegen Nederland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws