LIVE-discussie: Oranje weer op een eindtoernooi, Oekraïne met bekende namen

LIVE-discussie: Oranje weer op een eindtoernooi, Oekraïne met bekende namen

13-06-2021 19:44 Laatste update: 19:48

Oranje komt voor het eerst sinds 2014 weer in actie op een eindtoernooi en mag het op dit EK opnemen tegen Oekraïne. Een duel om deze EK-speeldag af te sluiten. Dit zijn de namen die op het veld komen.

Oranje blijft spelen in het veelbesproken 5-3-2 systeem, heeft bondscoach Frank de Boer al laten weten. Voor doelman Maarten Stekelenburg wordt het sowieso een bijzondere avond: Arnold Mühren (37 jaar en 23 dagen) was sinds de finale van 1988 de oudste Oranje-international ooit op een EK, maar wordt afgelost door de Ajax-doelman (38 jaar en 264 dagen).

De namen bij Nederland: Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, Blind, Van Aanholt; F. de Jong, De Roon, Wijnaldum; Weghorst, Memphis.

Oekraïne doet het met twee bekende namen voor volgers van het Belgisch voetbal. Zo krijgt Ruslan Malinovskyi (ex-KRC Genk) een basisplek en staat KAA Gent-speler Roman Yaremchuk in de spits. Eduard Sobol (Club Brugge) begint op de bank.

De namen bij Oekraïne: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko - Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov