Finnen leven mee met Denemarken: 'Het was doodstil in kleedkamer na afloop'

Finnen leven mee met Denemarken: 'Het was doodstil in kleedkamer na afloop'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 14:15zo 13-06-2021 om 14:15

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 14:19zo 13-06-2021 om 14:19

Finland boekte zaterdag tegen Denemarken zijn eerste EK-zege, maar na afloop ging het vooral over Christian Eriksen. Sterspeler Teemu Pukki vertelt dat de drie punten ook voor zijn land niet het belangrijkste zijn nu.

"Ik moet zeggen dat dit de moeilijkste wedstrijd uit mijn carrière was. Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter", laat Pukki weten op de persconferentie. De spits van Norwich City, die werd uitgeroepen tot speler van het jaar in het Championship, was na het voorval met Eriksen niet zeker of de wedstrijd uitgespeeld zou worden. "Wij besloten dat we de beslissing aan het Deense team zouden laten, ongeacht wat die beslissing zou zijn."

De Finnen oogsten respect door Denemarken met een erehaag weer op het veld te verwelkomen. "Het was niet makkelijk om weer het veld op te komen. Maar toen wij hoorden dat alles naar omstandigheden goed ging, probeerden we ons weer op de wedstrijd te richten. Uiteindelijk zijn we tevreden met de overwinning. De stemming is natuurlijk niet zo uitgelaten als anders, maar de drie punten zijn belangrijk."

Ook Jere Uronen (KRC Genk) vertelt over de stemming in de Finse kleedkamer. "Ik heb nog nooit zo'n stemming meegemaakt in de kleedkamer na een wedstrijd", zegt de linksback tegen NPO Radio 1. "Het was doodstil. Voetbal komt op de tweede plaats. We hebben veel respect voor Denemarken dat zij doorspeelden. Ik hoorde na afloop dat dit ook de wens van Eriksen was. Ik heb er geen woorden voor, het is heel emotioneel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws