Martinez bekeek Mirallas, maar nam hem niet mee naar EK: Graag uitleg gehad

Martinez bekeek Mirallas, maar nam hem niet mee naar EK: "Graag uitleg gehad"

14-06-2021 11:14
5

Roberto Martinez moest voor het EK enkele zware keuzes maken en verschillende jongens uit zijn kern laten. Daar was Kevin Mirallas er één van, al bleef die toch stiekem hopen op een uitnodiging voor het EK.

Voor flink wat mensen was Mirallas eigenlijk geen kanshebber meer voor de Rode Duivels en het EK, maar de aanvaller dacht daar zelf anders over. Ook voor Martinez leek hij nog een kanshebber te zijn. "Mijn makelaar had contact met de bondscoach en hij vertelde dat hij mij volgde in Turkije", onthult Mirallas in La Dernière Heure.

Naar verluidt was Martinez ook tevreden van de prestaties van Mirallas. "Maar hij is nooit zelf komen kijken", gaat Mirallas verder. Een EK-uitnodiging kwam er ook niet voor de aanvaller. "Ik had graag een uitleg gehad, want in de selectie van 26 zitten toch spelers die niet al te veel speelden bij hun club. Ik was er graag bij geweest", klinkt het.

Mirallas kwam het voorbije seizoen uit voor het Turkse Gaziantep, waar hij wist te overtuigen. In Turkije was hij goed voor zeven doelpunten en zes assists in 31 partijen. Martinez koos echter niet voor de zestigvoudig Belgisch international, maar wel voor onder andere Jérémy Doku en Leandro Trossard.