Franse regisseur praat over Eriksen-situatie: 'Bewust gekozen hem niet te filmen'

Franse regisseur praat over Eriksen-situatie: 'Bewust gekozen hem niet te filmen'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 11:44zo 13-06-2021 om 11:44

Jean-Jacques Amsellem, de Franse regisseur die verantwoordelijk was voor de beelden van Denemarken - Finland, vindt niet dat hij foute keuzes heeft gemaakt zaterdagavond. Tot grote schrik van de hele voetbalwereld ging Christian Eriksen naar het gras, waarna hij gereanimeerd moest worden.

"Hiervoor bestaat geen handleiding", vertelt Amsellem in gesprek met L'Équipe over het moment. De regie kreeg kritiek na het herhalen van het beeld waarop Eriksen naar het gras ging. "Dat toonden we inderdaad nog eens in slow motion, maar daarna heb ik mijn teams de opdracht gegeven hem niet meer te filmen of de reanimatie van dichtbij in beeld te brengen. Met meer dan dertig camera's in het stadion hadden we dat perfect kunnen doen."

De Franse regisseur, die in contact stond met de UEFA, bracht vervolgens de emotie rondom het veld en op de tribunes in beeld. "Volgens mij hebben we niets controversieels gedaan. We lieten de tranen bij de Denen zien en zagen ook emotie bij de Finnen en de fans. We zagen een eenheid van mensen in een moment van grote paniek. En ook dat moest in beeld worden gebracht, zo vonden we."

Voyeurisme wil Amsellem het niet noemen. "Als er een persoon was geweest die me opdracht had gegeven om enkel een beeld van het stadion te gebruiken, dan had ik dat gedaan. Maar het belangrijkste is dat Eriksen oké is", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws