De circkel is rond: Lukaku evenaart tegen Rusland Ibrahimovic en Ronaldo

De circkel is rond: Lukaku evenaart tegen Rusland Ibrahimovic en Ronaldo

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 10:30zo 13-06-2021 om 10:30

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 17:43zo 13-06-2021 om 17:43

Met zijn hoofd zat Romelu Lukaku zaterdag bij zijn ploegmaat Christian Eriksen. Ondertussen spraken zijn benen op het veld. Lukaku hielp België aan een 3-0 zege en zit qua internationale doelpunten nu op gelijke hoogte van Zlatan Ibrahimovic en Ronaldo Luís Nazário de Lima.

Net zoals iedereen zag Lukaku zaterdag de beelden van Christian Eriksen. Lukaku gaf achteraf toe dat hij moest wenen en enkel kon hopen dat Eriksen terug beter werd. Op het veld was Lukaku wederom messcherp. In de beginfase maakte de Russische achterhoede een foutje. Lukaku strafte het meteen af. Het was zijn 61e doelpunt namens de Rode Duivels.

In de tweede helft was de match al gespeeld, maar Lukaku prikte nog een bal tegen de netten. Zijn teller qua internationale goals kwam zo op 62 te staan. Lukaku had daarvoor 94 caps nodig. Zijn eerste twee treffers maakte Lukaku op 17 november 2010. Ook toen was Rusland de tegenstander, maar dan in een oefenmatch.

Door 62 goals voor zijn land te scoren komt Lukaku langs Ibrahimovic en de Braziliaanse Ronaldo te staan. Ibrahimovic, die eigenlijk op het EK zijn rentree voor Zweden wilde maken, had 118 interlands nodig om zijn totaal op 62 treffers voor zijn land te krijgen. Ronaldo deed een pak sneller met in totaal 98 caps. Toch doet Lukaku nu toch nog net wat beter dan Ronaldo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws