Van een goede start gesproken: Rode Duivels winnen eerste EK-wedstrijd van Rusland

12-06-2021 22:52 Laatste update: 23:15
18

De Rode Duivels hebben hun start niet gemist in Sint-Petersburg. Ze versloegen Rusland met 3-0. Meunier en Lukaku (2x) zorgden voor de doelpunten. Daarmee is Lukaku ook onmiddellijk topschutter.

De Russen startten het best. Met het publiek achter zich zetten ze onmiddellijk druk op zoekende Rode Duivels. Hun eerste uitbraak resulteerde meteen in een hoekschop. België bleef echter rustig onder de druk. Even later kwam Lukaku zomaar aan de bal via een Russische voet en schoof de bal ijzig kalm binnen: 1-0 na 10 minuten.

De Russen bleven echter wel op de loer liggen. Courtois moest redden op een kopbal na een hoekschop. Ook Ozdoev ging zijn kans, zijn schot ging ruim naast. Ook de Rode Duivels kregen een grote kans. Lukaku bediende Dendoncker, die trapte over.

Net voor het halfuur moest Castagne naar de kant na een fikse botsing met Kuzyaev, een streep door de rekening van Martinez. We weten ondertussen dat de flankspeler een oogkasbreuk opliep.  De Duivels bleven echter wel baas. Na het halfuur zetten Carrasco scherp voor, Shunin zat er niet goed bij en Meunier profiteerde optimaal: 2-0.

Met een overtuigende houdgreep en een 2-0-voorsprong gingen de Rode Duivels de kleedkamer in.

Tweede helft
De Russen startten weer het vlijtigst. Ze probeerden de Rode Duivels in verlegenheid te brengen, maar Courtois bedreigen was nog een stapje te hoog. Minuut per minuut kwam België terug in de wedstrijd. Ze herstelden het evenwicht dan ook vrij gemakkelijk, al werd het lang wachten op nieuwe kansen.

Rond minuut 70 zagen we toch weer een hoogtepunt: Eden Hazard maakte zijn intrede op het voetbalveld. Verder had de tweede helft niet meer veel om het lijf. We moesten wachten tot minuut 88 op een kans, en dat was onmiddellijk een doelpunt. Lukaku maakte zowaar zijn tweede van de avond en is zo topschutter van het toernooi.

De Rode Duivels boeken een diplomatische eerste zege, en één ding is zeker, dit smaakt naar meer.