Anderlecht-trainer Kompany oogst grote lof bij Verhaeghe: Een echte superprof

Anderlecht-trainer Kompany oogst grote lof bij Verhaeghe: "Een echte superprof"

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 20:20za 12-06-2021 om 20:20

Vincent Kompany keerde recent terug naar de Belgische competitie en werd uiteindelijk ook trainer van RSC Anderlecht. Voor Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe geen onbekende, zo leerde hij Kompany al kennen als speler bij de Rode Duivels. Hij had ook flink wat lovende woorden voor Kompany.

In Het Laatste Nieuws spaarde Verhaeghe de lof niet voor Kompany, trainer van de grote aartsrivaal van Club Brugge. "Hij is een superprof - dat zie je nu ook als trainer", geeft Verhaeghe, voormalig ondervoorzitter van de KBVB, aan.

"Kompany kent het leven, hij had toén al bredere interesses dan enkel het voetbal", ging Verhaeghe nog verder. "Een winnaar pur sang, heel correct, altijd positief ingesteld, en iemand die steeds collectief dacht."

Kompany wordt nochtans af en toe verweten een 'eigenwijs baasje' te zijn. Dat bevestigt Verhaeghe ook. "Maar daar is niets verkeerd mee", zegt Verhaeghe. "Een beetje koppigheid moét om aan topsport te doen. Het geeft je doorzettingsvermogen. Wie zich alleen maar laat leiden door wat anderen vertellen, heeft geen eigen visie en kan geen beleid voeren. Dat de ingeslagen weg dan niet altijd even prettig is voor anderen, is dan maar zo", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws