Vandenbempt is duidelijk: 'Alles minder dan halve finale is ontgoocheling'

Vandenbempt is duidelijk: 'Alles minder dan halve finale is ontgoocheling'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 18:16za 12-06-2021 om 18:16

Onze Rode Duivels beginnen zaterdag aan het EK en worden gezien als één van de favorieten voor de eindwinst. Het is mogelijk ook het toernooi van de laatste kans voor deze generatie. Volgens analist Peter Vandenbempt moet er absoluut geoogst worden.

Vandenbempt is duidelijk: onze Rode Duivels moeten op dit EK ver geraken. "We mogen de lat hoog leggen voor de Rode Duivels op dit EK. Alles minder dan de halve finales zou voor iedereen een ontgoocheling zijn", geeft hij aan bij Sporza.

Al beseft Vandenbempt dat de concurrentie ook niet min is en er bij een slechte loting al vroeg een einde aan kan komen. "Je moet er rekening mee houden dat je in de achtste finale zomaar tegenover Frankrijk kunt staan. Dan zou een eventuele teleurstelling te verklaren zijn", aldus Vandenbempt.

Toch is niet alleen het resultaat belangrijk volgens Vandenbempt, ook de manier waarop dat behaald wordt vindt hij een belangrijk punt. "In Rusland hebben we de harten van de wereld veroverd met onze manier van voetballen. De Rode Duivels waren de ideale ambassadeurs", besluit hij.

Daarvoor kijkt hij naar enkele belangrijke pionnen zoals Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Youri Tielemans, die een bijzonder goed seizoen achter de rug hebben met hun club. "Dit is hét moment om daarvan te profiteren en te oogsten", besluit Vandenbempt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws