Wales heeft tegengoal nodig om te ontwaken: remise tegen Zwitserland

12-06-2021 16:56

Nadat Italië en Turkije het spits af hadden gebeten, hebben Zwitserland en Wales zaterdagmiddag de tweede EK-wedstrijd van Poule A gespeeld. De Zwitsers waren in Baku de bovenliggende partij en leken lange tijd loon naar werken te krijgen, maar lieten zich in de slotfase alsnog verrassen: Kieffer Moore hiep de halve finalist van het vorige EK alsnog aan een punt.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, al kregen beide teams aardige kansen om tot scoren te komen. Spits Haris Seferovic probeerde het meerdere malen en Fabian Schär was met een listig hakballetje dichtbij succes. Wales probeerde vooral tegen te houden, maar kreeg een goede kopkans via Moore: die werd echter stijlvol gepareerd door Yann Sommer.

Kort na rust kwam het duel alsnog tot leven. Breel Embolo verschafte zichzelf een kans en stuitte op doelman Danny Ward, maar nam na de daaropvolgende corner revanche: Embolo zette zijn hoofd tegen de voorzet van Xherdan Shaqiri en liet Ward ditmaal kansloos.

Wales schrok wakker na die treffer en besloot op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Zwitserland moest opeens achteruit en incasseerde een kwartier voor tijd zelfs de gelijkmaker, die ook een corner viel. Deze werd kort genomen, Joe Morrell chipte de bal slim voor en Moore kopte raak: 1-1. Nu was het weer de beurt aan Zwitserland om te reageren. Invaller Mario Gavranovic leek zijn ploeg alsnog de winst te bezorgen, maar zijn late 2-1 werd afgekeurd wegens buitenspel.

Beide landen staan nu twee punten achter op Italië en één punt voor op Turkije. Woensdag is het tijd voor de volgende ronde in Groep A: Wales blijft in Baku en treft Turkije, terwijl de Zwitsers het in Rome tegen Italië opnemen.