Castagne of toch Meunier? Beste flankverdediger versus echte toernooispeler

Castagne of toch Meunier? "Beste flankverdediger" versus "echte toernooispeler"

12-06-2021 12:27
2

Eén van de twijfelpuntjes in de opstelling van Roberto Martinez wordt de rechtervleugelmiddenvelder. Timothy Castagne en Thomas Meunier liggen daar in de weegschaal, al lijkt die eerste de laatste tijd een streepje voor te hebben. Wie zal starten? René Vandereycken en Gert Verheyen zijn een verschillende mening toegedaan.

De twee Ardennezen hebben elk wel de nodige adelbrieven voor te leggen. Voor Vandereycken bestaat er weinig twijfel: Martinez moet straks Castagne opstellen. "Ik vind hem schitterend. Hij is de beste flankverdediger in onze selectie", klinkt de oud-bondscoach lovend in Het Nieuwsblad. Vooral de polyvalentie van Castagne, die bij Leicester City ook af en toe rechts in een driemansverdediging acteerde, valt hem mee.

Ook Verheyen zag Castagne een puik seizoen afwerken en zou de keuze voor hem zeker begrijpen. Toch wil hij Meunier niet afschrijven. "Thomas is een echte toernooispeler", omschrijft Verheyen hem. Bij Borussia Dortmund heeft Meunier er echter een kwakkelend seizoen opzitten, waarbij hij niet altijd zeker was van zijn basisplek. Ook in de recente interlands met de Duivels bleef hij onder zijn gebruikelijke niveau.