Als Genk Onuachu verkoopt, zal toch één iemand opgelucht ademhalen: Hopelijk!

Als Genk Onuachu verkoopt, zal toch één iemand opgelucht ademhalen: "Hopelijk!"

12-06-2021 10:21 Laatste update: 10:39
4

KRC Genk kende een geweldig seizoen, dat het uiteindelijk afsloot met bekerwinst en een tweede stek in het eindklassement in de tas. Daarnaast slokte uitblinker Paul Onuachu zowat elke individuele bekroning op. Het staat in de sterren geschreven dat de Gouden Stier de Luminus Arena straks verlaat. Tot grote opluchting van Cyriel Dessers

Onze landgenoot streek afgelopen zomer neer in Genk nadat hij zich bij Heracles tot prijsschutter had gekroond in de Eredivisie. Bij zijn nieuwe club liep het echter stroef. Dessers deed voornamelijk dienst als invaller. Bij het Nederlandse Voetbal International wijst hij in de eerste plaats naar het seizoensbegin, waar hij door blessures en de twee trainerswissels nooit helemaal in zijn ritme geraakte.

Toen het wel begon te vlotten, kreeg Dessers een ander struikelblok voor de voeten geworpen: Onuachu. De waanzinnige prestaties van zijn concurrent, die in totaal 37 keer scoorde over alle competities heen, verschaften weinig kansen om zelf uit te blinken. Dessers koestert dan ook maar één hoop deze zomer. "Hopelijk verkoopt Genk Onuachu", lacht hij.

Dessers lijkt op zijn twee oren te kunnen slapen, want dankzij zijn fenomenale seizoen is Onuachu simpelweg onhoudbaar geworden voor Genk. Niet alleen verzekerde de Nigeriaan zich ruim van de topschutterstitel, hij voegde daar ook nog eens de trofee voor Profvoetballer van het Jaar én de Ebbenhouten Schoen aan toe.