UPDATE: 'Atalanta brengt bod uit op Nederlandse verdediger'

UPDATE: 'Atalanta brengt bod uit op Nederlandse verdediger'

11-06-2021 23:45 Laatste update: 23-06-2021 10:12
1

Sven Botman kende een prima seizoen bij Lille OSC en meerdere Premier League-clubs lieten hun interesse al doorschemeren. Daar komt nu ook een Serie A-club bij: Atalanta Bergamo ziet de Nederlandse centrale verdediger als een 'dream target'.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sport Italia. Botman werd afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk met Lille en speelde met Jong Oranje op het EK U21. Meerdere Premier League-clubs houden hem in de gaten, maar ook Atalanta mengt zich in de race. De kans is groot dat Cristian Romero gaat vertrekken, waardoor er versterking nodig is in de achterhoede.

Romano meldt echter dat een mogelijke transfer van Botman volledig los gezien moet worden van een eventuele transfer van Romero. Atalanta wil 'dream target' Botman dolgraag aan de selectie toevoegen en gaat daar de komende tijd alles aan doen.

UPDATE: Volgens het Franse tijdschrift L'Équipe stellen verschillende Italiaanse bronnen dat Atalanta Bergamo een officieel bod heeft uitgebracht voor Sven Botman. Lille OSC zou Botman echter niet van de handwillen doen en wil van Botman de leider in haar defensie willen maken voor volgend seizoen. Zo is te lezen op het webstek van L'Équipe.