Russische media looft Martinez, ‘Yuri’ Tielemans en beste counterteam ter wereld

Russische media looft Martinez, ‘Yuri’ Tielemans en beste counterteam ter wereld

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 09:00za 12-06-2021 om 09:00

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 19:53za 12-06-2021 om 19:53

In ons land stijgt de EK-koorts gestaag. Ook bij tegenstander Rusland beginnen de kranten en supporters warm te lopen. Veel wordt er echter niet verwacht van de wedstrijd tegen ons land. Voetbalprimeur.be komt met een bloemlezing uit de Russische pers voor aanvang van het treffen.

Zo lijkt de Russische website Soccer.ru zich al neer te leggen bij een nederlaag. ‘Misschien is het wel beter om meteen tegen de topfavoriet te starten. Bij een nederlaag is er nog genoeg tijd om de situatie recht te zetten in de overige twee wedstrijden. Een gelijkspel zou onze kansen zelfs een geweldige duw in de rug geven. Makkelijk wordt het echter zeker niet. De Rode Duivels hebben de meest ervaren ploeg op dit EK’, wordt er neergepend.

Ook bij de Russische tak van Eurosport geloven ze niet al te hard in een Russische stunt. ‘Rusland heeft het in het verleden altijd lastig gehad met de Belgen. Vijf keer werd er verloren en één keer gelijk gespeeld. Het niveau van de Belgen is er niet minder op geworden. Een overwinning voor België lijkt dan ook waarschijnlijker dan Russisch puntengewin’, valt daar te lezen.

Bij Sportbox geven ze dan weer extra aandacht aan ‘Yuri’ Tielemans. ‘De Belgische ploeg telt veel veteranen, één jeugdige speler springt echter uit het oog. Tielemans heeft zijn stek in het elftal veroverd en lijkt op weg om over enkele jaren, of misschien na het EK al, bij een echte topclub te tekenen. Als de Russen hem vrijheid geven tekenen ze hun eigen doodvonnis’, klinkt het ietwat dramatisch.

Ten slotte vergelijkt Sports.ru de huidige selectie Rode Duivels met die van het voorbije EK. Daarbij gaat er vooral aandacht uit naar de trainerswissel. ‘Roberto Martinez ontrafelde de puinhoop van ex-bondscoach Marc Wilmots en maakte zo het leven van de Belgen een stuk gemakkelijker. Onder zijn bewind groeide België uit tot het beste team ter wereld op de counteraanval. Ze domineerden op het afgelopen WK en lijken dat ook te gaan doen op dit EK’, aldus de website.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Op welke positie eindigt Rusland in de groepsfase?

Groepswinnaar
10%
Tweede
32%
Derde
50%
Vierde
8%
(339 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws