Prachtig nieuws voor Nederlandse voetbalfans: eind juni weer volle stadions

Prachtig nieuws voor Nederlandse voetbalfans: eind juni weer volle stadions

11-06-2021 21:30

Prachtig nieuws voor de voetbalsupporters uit Nederland, daar heeft men beslist dat vanaf het begin van volgend seizoen we weer volle stadions te zien zullen krijgen in Nederland. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft dat vrijdag gezegd.

Aanwezige supporters kunnen de anderhalvemeterregel loslaten en hoeven geen mondkapje te dragen. Ze moeten wel een negatief testbewijs kunnen overleggen of gevaccineerd zijn.

Keijzer zei vrijdag dat de voetbalstadions per 30 juni weer volledig opengesteld kunnen worden voor publiek. Dat betekent dat de stadions bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen volledig bezet kunnen worden. Ook bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zullen dan supporters zijn. Op basis van de fieldlab-experimenten is besloten dat de coronamaatregelen voor evenementen flink kunnen worden versoepeld.

Of we dat ook in België te zien zullen krijgen, is nog maar de vraag. Op 23 juli begint het nieuwe seizoen in ons land, maar onze regering heeft nog geen beslissing genomen over de mogelijke aanwezigheid van fans in het stadion.