De Man (ex-Anderlecht) blikt vooruit op EK: Speciale sfeer in de lucht

De Man (ex-Anderlecht) blikt vooruit op EK: "Speciale sfeer in de lucht"

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 10:00za 12-06-2021 om 10:00

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 16:52za 12-06-2021 om 16:52

Het EK staat voor de deur, en dus contacteerde VoetbalPrimeur.be voor de gelegenheid enkele ex-Rode Duivels. Deze keer is Mark De Man aan de beurt, die ook bekend is van zijn zes jaar bij Anderlecht.

Vier keer Rode Duivel
De Man kon uiteindelijk vier caps versieren bij de Rode Duivels. Hij heeft gemengde gevoelens bij zijn carrière als international. 

"Ik denk dat ik ongeveer 20 of 25 in de selectie heb gezeten", geeft hij aan bij VoetbalPrimeur.be. "Ik herinner me dat het niet de beste periode was van de Rode Duivels, er waren redelijk wat ontslagen en de resultaten vielen tegen. Ik ben wel enorm trots dat ik voor België heb kunnen spelen."

De Rode Duivels zaten toen duidelijk in een overgangsperiode. "Het was het begin van de huidige generatie, dus het was wel leuk om met al die jonge talenten te kunnen samenspelen. Maar de resultaten waren minder, waardoor dat de sfeer op dat moment ook wat minder was."

Uitkijken naar EK
De Man volgt het Belgische voetbal nog op de voet en is blij dat het EK begonnen is. "Tijdens het EK voel je een beetje dat alle Belgen één zijn, als de resultaten dan goed zijn hangt er een speciale sfeer in de lucht. We gaan het sowieso in groep kijken, misschien ergens op een groot scherm."

Veel Belgen zien onze Duivels het EK al winnen, maar De Man herinnert zich de laatste toernooien nog. "Ik ben iets voorzichtiger, op een groot toernooi kan vanalles gebeuren. Iedereen gaat er al vanuit dat we eerste worden in de poule. Op papier is dat wel zo, maar je weet nooit."

"Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat we door poulefase moeiteloos overleven, maar in de knock-outfase kan vanalles gebeuren. Kijk naar Wales op het EK 2016, toen dacht ook iedereen dat we gingen winnen. Het geluk van de dag kan veel bepalen. Als alles een beetje meezit zijn we één van de favorieten, maar in het voetbal weet je maar nooit."

De concurrentie zal hoe dan ook niet mals zijn. "Je hebt natuurlijk de klassiekers zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, maar je hebt ook altijd een paar underdogs die boven zichzelf uitstijgen. En Portugal is natuurlijk ook niet te onderschatten, op het vorige EK had niemand verwacht dat ze gingen winnen." 

L'Oreal
De Man beëindigde zijn profcarrière in 2011, maar is niet bij de pakken blijven zitten. "Ik heb nu een full-time job als vertegenwoordiger bij L'Oreal. Ik doe dat nu al acht jaar. Ik vind dat fijn omdat ik veel sociaal contact heb. Ik heb nu een perfect evenwicht tussen werk en privé. Ik laat wel in het midden of ik dat de rest van mijn leven ga doen. Mijn zoon is zes jaar en het is leuk om naar zijn matchen te gaan, maar nu vind ik het wat te vroeg om terug in de voetbalwereld te stappen.

De Man sluit een terugkeer echter zeker niet uit. "Ik weet niet of ik echt hoofdtrainer wil worden. Ik krijg daar wel elk jaar verschillende telefoontjes voor, dit jaar ook weer. Ik zie mezelf meer als bijvoorbeeld techniektrainer of hulptrainer, misschien als scout. Ik moet dat zelf nog een beetje laten bezinken en uitvissen wat ik juist wil doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws