Burgemeester Brugge haalt uit naar Cercle: Waarheid moet gezegd worden

Burgemeester Brugge haalt uit naar Cercle: "Waarheid moet gezegd worden"

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 14:00vr 11-06-2021 om 14:00

Laatste update: vrijdag 11 juni 2021 om 14:02vr 11-06-2021 om 14:02

De stadionkwestie in Brugge blijft voor flink wat discussie zorgen. Cercle Brugge is niet van plan om te verhuizen uit Jan Breydel en zit daarmee de bouw van een Club Brugge-stadion ook dwars. Inmiddels heeft ook burgemeester Dirk de fauw zich uitgelaten over de zaken.

Nog niet zo lang geleden gaf Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere aan dat Cercle niet van plan is om uit het Jan Breydelstadion te verhuizen en dat het dan ook een bezwaar heeft ingediend tegen het stadion van Club Brugge. Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, viel uit zijn stoel toen hij het nieuws vernam. “Hoog tijd dat eindelijk de waarheid gezegd wordt in het stadiondossier", geeft hij aan in De Krant van West-Vlaanderen.

De uitspraken van Goemaere schoten in het verkeerde keelgat bij De fauw, die stevig heeft uitgehaald naar de voorzitter van Cercle. Dat Cercle Brugge ook niet uit Jan Breydel wil verhuizen, is volgens De fauw niet correct. “Cercle overweegt zelfs naar Sijsele te verhuizen", onthult de burgemeester van Brugge.

De fauw geeft onder andere aan dat in juni 2019 het bestuur van Cercle Brugge er zelf al aan dacht om naar een kleiner stadion te verhuizen, mits de stad Brugge daarbij hielp. Club Brugge werkte naar verluidt een voorstel uit om op Olympia twee stadions te bouwen en het kleine te verhuren aan Cercle Brugge, maar dat wilde de Vereniging niet.

De burgemeester van Brugge is het getreuzel dan ook beu en wil een snelle oplossing. "Als Cercle een grote toekomst wenst, moet het nu springen. De Vereniging krijgt de kans van de Stad om de mooiste voetbalsite van Vlaanderen te bouwen. Als groen-zwart Calimero blijft spelen, zal het niet lukken", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws