Vanderhaeghe kiest vier halvefinalisten voor EK, één grote verrassing

Vanderhaeghe kiest vier halvefinalisten voor EK, één grote verrassing

11-06-2021 13:45
3

Kunnen de Rode Duivels het EK winnen? Volgens Yves Vanderhaeghe, zelf een international met 48 caps, kan dat lukken. Op het WK 2018 hebben de Belgen wel een gouden kans laten liggen...

"Natuurlijk is de huidige generatie Rode Duivels een gouden generatie, laat daar geen twijfel over bestaan", benadrukt Vanderhaeghe bij Krant Van West-Vlaanderen. "Maar toch hebben we een grote kans gemist tegen Frankrijk op het laatste WK. Dan kon het gebeuren, maar de Fransen werden wereldkampioen door een ijzeren discipline en hun toppers Griezmann en Mbappé."

Vanderhaeghe hoopt dat de Belgen dat nu kunnen rechtzetten. "Als ik de halve finalisten moet aanduiden, dan kies ik natuurlijk voor België. Een tweede kandidaat is Duitsland. Die mannen geven nooit op, zelfs niet als het slecht gaat. Frankrijk is ook een zeer grote kanshebber, ja, ook op de eindzege. Als vierde team zie ik enkele kanshebbers voor de halve finale, maar ik kies voor een outsider: Turkije kan ver geraken in dit tornooi."

De Turken beginnen overigens vrijdagavond al aan hun toernooi met een lastige wedstrijd tegen Italië. Verder zitten ze in de groep met Wales en Zwitserland.