The Guardian: 'Lukaku wordt topschutter, maar België haalt finale niet'

The Guardian: 'Lukaku wordt topschutter, maar België haalt finale niet'

11-06-2021 12:45
10

In aanloop naar het EK heeft de Britse sportkrant The Guardian al haar analisten aangesproken. Romelu Lukaku wordt getipt als topschutter van het toernooi... maar bijna niemand ziet België in de finale. 

In totaal kwamen er dertien analisten aan bod om het EK te voorspellen. Vier van hen noemen Lukaku als topschutter. Daarmee doet hij zelfs beter dan Harry Kane, die maar drie van zijn landgenoten kan overtuigen. Verder zijn er nog twee stemmen voor Ferran Torres (Spanje) en Kylian Mbappe (Frankrijk). Gerard Moreno (Spanje) en de opgeviste Karim Benzema (Frankrijk) krijgen één stem.

Bij de finalisten zien de Engelsen het minder rooskleurig voor ons. In de voorspelling voor de finale wordt België amper één keer genoemd. Frankrijk is hier de absolute primus: liefst twaalf van de dertien stemmers voorspellen een finale mét Frankrijk. Ook opvallend: amper één van de dertien analisten ziet Engeland zelf in de finale staan.

Verder wordt Denemarken gezien als de revelatie van het toernooi. Als het gaat om spelers die doorbreken zijn de Engelsen wel chauvinistisch: zowel Phil Foden als Jude Bellingham worden daar genoemd.