Verheyen ziet belangrijke rivaal voor Rode Duivels: Een outsider

Verheyen ziet belangrijke rivaal voor Rode Duivels: "Een outsider"

11-06-2021 12:15
3

Gert Verheyen volgt vanaf vrijdagavond het EK op de voet. Dan komt Turkije in actie tegen Italië. Die laatste ploeg is volgens Verheyen levensgevaarlijk op dit EK. 

"De Italianen zijn gewoon goed, zelfs outsiders. Ze hebben diepgang, veel lopende mensen. Een typisch spelprincipe van de Italianen is: middenvelders die de bal krijgen en die pats in een keer diep steken", zo legt hij uit bij Het Nieuwsblad. 

Het typische verdedigende voetbal is al een tijdje weg bij Italië. "Wij hebben het altijd over ons voetballend vermogen, en terecht, maar als je een middenveld hebt met Jorginho, Barella en Verratti… Of Locatelli, ooit hét Milan-talent. Het was mij ontgaan dat die nu bij Sassuolo speelt."

De Italianen zitten wel met een heel oude centrale verdediging. "Bij ons is dat ook geen probleem. Italië heeft verder goeie backs. Florenzi en Spinazzola. Voorin is er Immobile. Valt er een balletje goed, dan kan je hem uit het net vissen. En op de zijkanten Insigne en Chiesa. Of Berardi, ook een goeie."