Bondscoach Martinez krijgt hulp, Defour noemt zijn elftal voor zaterdag

Bondscoach Martinez krijgt hulp, Defour noemt zijn elftal voor zaterdag

11-06-2021 11:15 Laatste update: 11:18
13

Zaterdagavond spelen de Belgen hun EK-match tegen Rusland. Bondscoach Roberto Martinez kampt nog met heel wat blessures, maar krijgt hulp van Steven Defour

In Gazet Van Antwerpen geeft Defour al zijn opstelling voor zaterdag. "Achteraan kies ik voor Toby, Thomas (Vermaelen, red.) en Jan, met Thomas als meest centrale man. Op het middenveld zet ik Youri en Leander. En doe op de flanken maar Thorgan en ­Timothy, al is het op de rechterflank wel echt fiftyfifty met Thomas (Meunier, red.) voor mij. Romelu is mijn man in de spits, met Dries en Yannick achter hem", aldus Defour.

De vraag is vooral of onze verdediging op leeftijd het kon nog bolwerken. "Goh. Ja, Jan is wat ouder en Vermaelen is nogal blessure­gevoelig. Maar kijk naar de verdediging van het AC Milan dat de Champions League heeft ge­wonnen. Maldini was er toen ook al 38, hé. Zulke jongens compenseren veel met hun ervaring en positiespel. Maar geloof mij, ­fysiek word je in de nationale ploeg perfect voorbereid."

Het elftal van Defour: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Castagne, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard, Mertens, Carrasco, Lukaku. Ben je akkoord met die elf?