De Bleeckere naar het EK: “Ook bij refs heerst een enorme competitie”

De Bleeckere naar het EK: “Ook bij refs heerst een enorme competitie”

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 18:28vr 11-06-2021 om 18:28

Frank De Bleeckere gaat als referee observer naar het EK. Tegenover Sporza geeft de ex-scheidsrechter meer uitleg over zijn rol die hij van de UEFA heeft gekregen.

De Bleeckere krijgt enkele wedstrijden toegewezen. "Ik ga naar enkele wedstrijden waar de UEFA me voor aanduidt", zegt De Bleeckere in Laat. "Daar zal ik de scheidsrechter beoordelen, een rapport opmaken, een quotatie geven en de wedstrijd bespreken met de ref."

Na de eerste ronde mogen al enkele arbiters weer naar huis. "Het is natuurlijk altijd beter om een goed rapport te krijgen. Dat zal je als scheidsrechter helpen in het verdere verloop van het toernooi, want na de eerste ronde gaat een aantal scheidsrechters al naar huis."

De eerste match gaat tussen Turkije en Italië en volgend De Bleeckere is die zeer belangrijk voor de refs. "De openingsmatch is altijd heel belangrijk. Daar wordt de lat al een beetje gelegd. Ook bij scheidsrechters heerst een enorme competitie. Iedereen is heel gefocust."

Nu is de vraag nog wanneer er nog eens een Belgische scheidsrechter op het hoogste niveau te zien zal zijn. "We zijn heel goed aan het werken, maar we hebben nog wat tijd nodig om de volgende generatie klaar te maken. Hopelijk heb ik vlug een opvolger op het veld.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws