Defour ziet Rode Duivels Europese oppergaai veroveren: Ja! Ik geloof er echt in

Defour ziet Rode Duivels Europese oppergaai veroveren: "Ja! Ik geloof er echt in"

Lukt het de Gouden Generatie om het eerste gedeelte van haar bijnaam écht te rechtvaardigen? Die vraag brandt meer dan ooit op de lippen van de Belgische voetballiefhebber. De sterren staan alvast gunstig, zonder de Rode Duivels daarmee tot absolute topfavoriet te bombarderen. Steven Defour ziet het in ieder geval zitten.

Wanner de kersvers gepensioneerde voetballer gevraagd wordt naar de ambities voor het nakende EK, windt hij er geen doekjes om: Defour denkt dat de eindoverwinning tot de mogelijkheden behoort. "Ja! Ik geloof er echt in", schreeuwt hij het uit bij Het Belang van Limburg. Al houdt de voormalige international een slag om de arm. "Maar dan moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen."

Kwaliteit is er alvast in overvloed aanwezig in de Belgische selectie. Toch schuift Defour één bepalende factor naar voren. Doelman Thibaut Courtois stelt hem gerust. "Thibaut is een werelddoelman die ook ijzersterk in zijn schoenen staat. Zolang hij Rode Duivel is, moeten we ons over de positie van doelman alvast geen zorgen maken", klinkt het lovend. Vooral zijn stressbestendigheid vindt Defour een enorme troefkaart.

De Rode Duivels beginnen zaterdagavond aan hun Europese missie, met een duel in en tegen Rusland. Volgende week donderdag volgt speeldag twee in Denemarken. Nadien vliegt de selectie meteen terug naar Sint-Petersburg, waar de maandag erop het slotduel van de groepsfase op het programma staat tegen Finland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie