Ajax en Onana boeken succesje: CAS brengt schorsing voor doelman terug

Ajax en Onana boeken succesje: CAS brengt schorsing voor doelman terug

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 15:21do 10-06-2021 om 15:21

De dopingschorsing van Andre Onana is door het sporttribunaal CAS in hoger beroep verkort van twaalf tot negen maanden. Dat heeft Ajax donderdag bekendgemaakt. De schorsing van de doelman eindigt nu op 4 november 2021.

"Wij hebben met deze uitspraak van het CAS drie maanden winst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke schorsing", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. "De stap naar het CAS is dus niet voor niks geweest. Wij staan voor een schone sport. Maar ik herhaal dat wij ervan overtuigd zijn dat Andre dit middel per ongeluk heeft genomen en zeker niet om beter te presteren. Dat wordt door alle partijen, ook door UEFA, onderschreven zo blijkt uit de behandeling bij UEFA en het CAS."

Onana deed vorige week woensdag zijn verhaal in een online zitting tegenover drie CAS-arbiters. Van der Sar hield daar al een goed gevoel aan over. "Toen we vorige week met Andre en de juristen ons verhaal bij het CAS hadden gedaan, reed ik met een goed gevoel weg van de Toekomst. Ik heb gemengde gevoelens bij de uitspaak van vandaag, want ons doel was dat hij vanaf deze zomer weer aan wedstrijden mee had mogen doen."

De doelman uit Kameroen kreeg begin februari een dopingschorsing van twaalf maanden aan zijn broek, nadat hij in oktober 2020 was betrapt op furosemide, een stof die doping kan maskeren en volgens hem in de plaspillen van zijn vrouw zat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws