Standard likt haar wonden na rampjaar: Het seizoen was vervloekt

Standard likt haar wonden na rampjaar: "Het seizoen was vervloekt"

10-06-2021 12:15
1

Standard heeft een seizoen beleefd om snel te vergeten. Het haalde geen Champions Play-Offs en ook de bekerfinale ging verloren. Mbaye Leye blijft echter in het zadel zitten. CEO Alexandre Grosjean vertrouwt nog volop in hem. 

"Het seizoen was vervloekt", aldus Grosjean bij Sport/Voetbalmagazine. "We wisten dat het lastig zou worden door covid, maar het mag geen excuus zijn want iedereen werd met dezelfde moeiljkheden geconfronteerd. Eerst waren er die negen positieve gevallen net voor de groepsfase van de Europa League, daarna de blessure van Zinho Vanheusden. Op het einde van de rit eindigen we achtste en dat is Standard onwaardig."

Grosjean heeft echter redenen genoeg om door te gaan met Leye. "Eerst en vooral was er dat formidabele parcrous in de beker van België. Daarnaast is het voor een coach niet evident om tijdens het seizoen over te nemen en aan zijn werk te beginnen zonder voorafgaande voorbereiding met het bestuur. Nu, we merken dat hij de intentie heeft om zijn steentje bij te dragen aan het geheel."

Standard zal komende zomer hoe dan ook creatief moeten zijn op de transfermarkt, want financieel gaat het niet goed met de club. Er worden dus geen dure inkomende transfers verwacht.