Wat Leekens deed kon echt niet, ik weet zeker dat hij spijt heeft

"Wat Leekens deed kon echt niet, ik weet zeker dat hij spijt heeft"

10-06-2021 11:45
12

François De Keersmaecker was van 2006 tot 2017 bondsvoorzitter bij de KBVB. In die periode zag hij tot twee keer toe een bondscoach zelf opstappen. Zowel Dick Advocaat als Georges Leekens hielden het zelf voor bekeken. 

Advocaat koos in 2010 voor het geld van het Rusland. "Dat telefoontje op een middag in april 2010 vergeet ik nooit meer", aldus De Keersmaecker in Het Nieuwsblad. "Ik heb een financieel aanbod van de Russische bond gekregen, dat ik onmogelijk kan weigeren, het zou oneerlijk zijn ten opzichte van mijn familie, zei Advocaat. Het werd dus een erg kort gesprek."

Leekens deed in 2013 hetzelfde: hij verliet de Rode Duivels voor Club Brugge. "Eigenlijk was het not done wat Leekens toen uithaalde. Advocaats keuze kon ik ergens begrijpen. Toen ik dat gigantische bedrag hoorde, wist ik dat hij naar Rusland zou trekken. Maar bij Leekens ging het niet echt om de centen, daar kwam ook een soort clubliefde voor Club Brugge bij kijken. Hij verkoos Club echt boven de Rode Duivels. Achteraf had hij daar spijt van, daar ben ik zeker van."

De Keersmaecker zit momenteel nog altijd in het voetbal, zij het dan als voorzitter van de amateurclub Racing Mechelen.