Bondscoach Martinez heeft het voordeel dat hij geen Belg is

"Bondscoach Martinez heeft het voordeel dat hij geen Belg is"

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 11:15do 10-06-2021 om 11:15

Kan Roberto Martinez vanaf zaterdag geschiedenis schrijven bij de Rode Duivels? Paul Van Himst weet alvast dat hij al goed werk heeft geleverd. Ook bij de pers valt hij in de smaak. 

"We moeten nog wachten tot na het toernooi om een definitief oordeel uit te spreken", aldus de ex-bondscoach bij Het Nieuwsblad. "Maar je kan niet ontkennen dat hij het tot hiertoe goed heeft gedaan. Nu zijn er weer wat vragen over waarom hij Witsel, Eden Hazard en Chadli heeft opgeroepen. Pas na het EK zullen we weten of dat een goed idee was. Maar tot hiertoe heeft hij nog niet gefaald, dat is zeker."

Martinez heeft bovendien twee belangrijke voordelen. "Hij heeft de meeval dat iedereen in het buitenland speelt. Dan heb je die na-ijver tussen de supporters van verschillende clubs niet. Ten tweede: hij is geen Belg. Dan heeft hij ook niet te maken met een onderscheid tussen Vlaamse en Franstalige journalisten. Met een Vlaming of een Franstalige aan het hoofd zijn er op een of andere manier toch altijd vooroordelen bij de journalisten", weet Van Himst.

De vraag is wel hoe lang Martinez nog bondscoach zal blijven. Zijn contract loopt af in 2022, maar mogelijk vertrekt hij al na het EK om een club te trainen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws