McKenzie (KRC Genk) slachtoffer van racisme: “Speelde niet beste match”

10-06-2021 08:13 Laatste update: 08:15
2

De nationale ploeg van de Verenigde Staten won zondag de eerste editie van de Concacaf Nations League. KRC Genk-verdediger Mark McKenzie werd echter racistisch bejegend op sociale media.

Mexico kwam in de tweede minuut op voorsprong dankzij Corona en Reyna scoorde gelijk. Op het einde van de match scoorde Diego Lainez de 2-1, maar McKennie maakte gelijk. Vlak voor het einde van de match werd de wedstrijd stilgelegd door homofobe gezagen aan het adres van Horvath.

In de 114e minuut was het Christian Pulisic die via penalty de 2-3 maakte. In de slotfase kreeg Mexico nog een strafschop na hands van McKenzie, maar Horvath stopte de penalty. Ondanks de winst kreeg McKenzie de volle laag op sociale media. “De hoeveelheid racisme en persoonlijke aanvallen aan het adres van mezelf en mijn familie van zogezegde supporters en niet-supporters is gewoon niet oké.”

Op sociale media kwam de verdediger van KRC Genk met een statement. “Als mensen moeten we beter doen”, klinkt het.