Breaking news

Uitleenbeurt van korte duur: 'Persyn verruilt Club Brugge voor Westerlo'

Russen tasten in het duister: Slechte voorbereiding, maar dat was bij het WK ook

Russen tasten in het duister: "Slechte voorbereiding, maar dat was bij het WK ook"

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 17:00do 10-06-2021 om 17:00

Laatste update: donderdag 10 juni 2021 om 17:00do 10-06-2021 om 17:00

Zaterdagavond trappen de Rode Duivels hun langverwachte EK-campagne af. De Russen vormen de eerste klif die ons land moet omzeilen. Een onvoorspelbare tegenstander die hoogtes met laagtes afwisselt. VoetbalPrimeur.be vroeg aan een journalist ter plaatse wat we nu mogen verwachten van de eigenzinnige Russen.

Wie had gehoopt op een klaar en duidelijk antwoord komt bedrogen uit. De waarheid is nu eenmaal dat ook de Russen volledig in het duister tassen als het op hun nationale elftal aankomt. "Veel waarnemers en supporters weten niet wat te verwachten van dit EK. Zo was onze voorbereiding niet top. Dat was echter ook het geval twee jaar geleden voor aanvang van het WK, en dat was een succesvol tornooi", vertelt Alexey Yaroshevsky, Russisch voetbaljournalist en podcasthost, in een exclusief gesprek.

Op dat succesvolle WK deed bondscoach Stanislav Cherchesov beroep op enkele oude knorren. Datzelfde succesrecept van toen wordt nu aangevuld met enkele opkomende talenten. "De sterkte van dit elftal is dat het ervaring combineert met jeugdig talent. Op het WK was dat toch anders. Toen waren het bijna uitsluitend oudere spelers die in de selectie zaten. De nieuwe generatie spelers zal zich ongetwijfeld willen bewijzen op dit EK", vervolgt Yaroshevsky.

Ondanks de prikkelende mix tussen ervaring en jong talent, en het succesvolle WK in het achterhoofd, wordt er toch vooral niet te hoog van de toren geblazen in Rusland. "Het tornooi winnen zullen we zeker niet doen. Zaak is vooral om tot in de knock-out fase te geraken. Daarna zien we wel. Een uitschakeling in de groepsfase zou toch als een groot falen worden aanzien."

Om die ambitie te bewerkstellen kijkt Rusland vooral naar Denemarken en Finland. De wedstrijd tegen België wordt met opvallend weinig ambitie aangepakt. "De verwachtingen tegen België zijn echt ontzettend laag. De meeste Russen hebben zich al neergelegd bij een nederlaag. Een gelijkspel zou als een grote overwinning worden gevierd. Tegen Finland en Denemarken zal deze ploeg de punten moeten pakken", aldus de journalist.

Yaroshevsky ziet wel nog één voordeel voor de Russen. "Die thuismatch in Sint-Petersburg kan een echte boost betekenen. Het stadion mag voor 50% gevuld worden dus er zal veel volk aanwezig zijn. De hele stad zal opleven tijdens het EK. Zeker iets om naar uit te kijken in Rusland!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Op welke positie eindigt Rusland in de groepsfase?

Groepswinnaar
10%
Tweede
32%
Derde
50%
Vierde
8%
(339 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws