UPDATE: The Guardian: Tottenham presenteert deze week nieuwe manager

UPDATE: The Guardian: Tottenham presenteert deze week nieuwe manager

09-06-2021 22:33 Laatste update: 14-06-2021 09:05
3

Tottenham Hotspur heeft dan toch beet in de zoektocht naar een nieuwe manager. De Premier League-topclub is in verregaande onderhandelingen met Paulo Fonseca, melden Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano

Volgens de Italiaanse transferexperts ziet Fonseca het helemaal zitten om in Londen aan de slag te gaan. Beide partijen zijn het nagenoeg eens over een driejarig contract. Ook Fabio Paratici, die de nieuwe technisch directeur gaat worden, staat achter zijn komst.

Tottenham zette in april José Mourinho op straat, waarna Ryan Mason het seizoen afmaakte. Een opvolger bleek niet zomaar gevonden. Hansi Flick (nationale ploeg van Duitsland), Julian Nagelsmann (Bayern München) en Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) bleken niet haalbaar en de onderhandelingen met Antonio Conte liepen stuk.

Onder meer de naam van Ajax-trainer Erik ten Hag zong daardoor weer rond in Engelse media, maar de keuze van Tottenham is nu gevallen op Fonseca. De 48-jarige Portugees vertrok onlangs bij AS Roma, waar zijn contract niet werd verlengd en waar uitgerekend Mourinho zijn opvolger is. Hij was eerder ook werkzaam voor FC Porto, Sporting Braga en Shakhtar Donetsk.

Fonseca stond sinds 2019 aan het roer bij Roma, waarmee hij het voorbije seizoen de halve finale van de Europa League bereikte door Ajax uit te schakelen. Het was niet genoeg om zijn baan te redden in Stadio Olimpico, mede door een teleurstellende zevende plaats in de Serie A.

Update: Paulo Fonseca wordt deze week aangesteld als nieuwe manager van Tottenham Hotspur. Beide partijen hebben inmiddels een principe-akkoord bereikt, meldt The Guardian. De Portugees tekent een contract voor twee jaar in Londen, met een optie voor een extra seizoen. Spurs richtte de pijlen op Fonseca, nadat onder meer de onderhandelingen met Antonio Conte stukliepen.