Meunier: Mij zal je nooit horen zeggen: ja, we gaan het EK winnen

Meunier: "Mij zal je nooit horen zeggen: ja, we gaan het EK winnen"

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 22:17wo 09-06-2021 om 22:17

Thomas Meunier, zijn carrière verloopt als een sprookje. Vanuit het toenmalige derdeklasse naar de top in België bij Club Brugge. Daar speelde hij meteen en won hij tal van prijzen. Daarna versierde de Waal een droomtransfer naar PSG, ook daar won hij veel titels. Momenteel zit Meunier bij Dortmund, maar beleeft hij er niet zijn beste periode. Toch wil Meunier met de Rode Duivels schitteren op het EK.

Enkele jaren hebben de Rode Duivels probleme gehad op de rechtsachter positie, maar de steile opmars van Thomas Meunier gaf een oplossing voor dat probleem. De rechtsachter speelde goed en was vaak belangrijk in offensieve fases op belangrijke momenten, denken we maar aan de assist op de 3-2 tegen Japan. Momenteel verkeert Meunier niet in zijn beste vorm en is er twijfel of hij zal starten aan de wedstrijd tegen Rusland aankomende zaterdag. Zijn concurrent is Timothy Castagne, waar Meunier niets dan respect voor heeft. "Hij is een echte Ardenner. Dan heb ik het over zijn koppigheid en zijn over-mijn-lijkmentaliteit. Hij heeft de juiste attitude, werkt hard en is polyvalent. Hij belichaamt de toekomst van de nationale ploeg", vertelt Meunier aan Sport/Voetbalmagazine.

Wat de ambities zijn van Meunier met de Rode Duivels op het EK zijn bescheiden. "Ik durf mij niet aan een voorspelling te wagen. We zullen er alles doen om onze doelstellingen te bereiken. Maar mij zal je nooit horen zeggen: ja, we gaan het EK winnen", aldus Meunier.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws