Carrasco: “China heeft me doen inzien hoeveel geluk ik heb in Europa”

Carrasco: “China heeft me doen inzien hoeveel geluk ik heb in Europa”

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 19:01wo 09-06-2021 om 19:01

Laatste update: woensdag 9 juni 2021 om 19:06wo 09-06-2021 om 19:06

Toen Yannick Carrasco in 2018 van Atlético Madrid naar het Chinese Dalian Yifang trok, zorgde dat voor heel wat twijfels bij de supporters. Er werd gezegd dat dat het einde van zijn carrière zou betekenen. Maar kijk, Carrasco keerde terug naar Spanje en bewees alle twijfelaars het tegendeel.  

“Niemand had me nog bij een topclub verwacht”, vertelt Carrasco aan Sporza. “Maar ik zei altijd: talent verlies je nooit. Het is een gift van God en van je ouders. Het is anders dan wedstrijdritme.” Dit jaar werd nog maar eens duidelijk dat de Rode Duivel over heel wat talent beschikt. Hij was één van de uitblinkers in de kampioensploeg van Atlético.

Dat doet Carrasco zienbaar deugd, dat hij de non-believers lik op stuk kan geven. “Weet je, iedereen praatte altijd slecht over China, maar nu trekken de mensen grote ogen. Een jaar na mijn definitieve terugkeer naar Spanje ben ik kampioen met Atlético en had ik daar een belangrijk aandeel in. Dit is een mooie revanche op wie niet meer in mijn geloofde.”

Toch haalt Carrasco ook positieve zaken mee uit zen Chinees avontuur. “China was een levensles voor mij. Het heeft me doen groeien. En beseffen hoeveel geluk ik wel niet heb in Europa.” 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws