Big Six van Premier League gewaarschuwd: megastraf voor nieuwe SL-flirt

Big Six van Premier League gewaarschuwd: megastraf voor nieuwe SL-flirt

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 18:45wo 09-06-2021 om 18:45

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur moeten gezamenlijk 25 miljoen euro betalen aan de andere clubs uit de Premier League als boetedoening. De Big Six kunnen in de toekomst nog veel zwaarder gestraft worden, als ze zich weer achter een Super League scharen.

Dat meldt de Premier League in een statement. De zes Engelse topclubs besloten eerder dit jaar om samen met de grootmachten uit Spanje en Italië een besloten competitie op te richten. Het moest meer geld opleveren, maar veroorzaakte vooral een storm aan kritiek. Ook de eigen achterban was bepaald niet blij met de plannen, waarna City, Liverpool, United, Chelsea, Arsenal en Spurs zich al snel terugtrokken.

Het zestal komt er nu nog genadig van af met een boete van zo'n vier miljoenen per club, maar in de toekomst dreigen veel zwaardere straffen. Als ze zich weer op een dergelijk avontuur storten, dan krijgen ze dertig punten in mindering. De boete is in dat geval bijna dertig miljoen euro per club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

De juiste straf?

Ja
38%
Nee, te licht
54%
Nee, te zwaar
8%
(84 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws