Mercier fileert de Fransen: Beste aanvalstrio van Europa, mét extra sprankel

Mercier fileert de Fransen: "Beste aanvalstrio van Europa, mét extra sprankel"

09-06-2021 15:50
1

De Rode Duivels zijn ontegensprekelijk één van de favorieten op het nakende EK, maar hét land dat de meeste voorspellingen topt, is Frankrijk. Ook Xavier Mercier, de spelverdeler van Oud-Heverlee Leuven, ziet zijn thuisland als voornaamste kandidaat. Al hoeft ons land zich zeker niet op voorhand gewonnen te geven.

Over de grootste sterkte van de Fransen moet Mercier niet lang nadenken. "Heel eenvoudig: Frankrijk heeft het beste aanvalstrio van Europa", verwijst hij in Het Laatste Nieuws naar Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Karim Benzema. Vooral die laatste, lange tijd verguisd bij de haantjes, geeft de Franse burger nog wat meer moed. "De terugkeer van Benzema is een extra sprankel", omschrijft Mercier het gevoel bij onze zuiderburen.

Bovendien heeft Frankrijk nog andere troeven, vindt Mercier. In de eerste plaats is er natuurlijk de ervaring van op het vorige WK, waar het zich tot eindlaureaat kroonde. "En dan is er nog de weelde op de bank. De invallers gaan een enorme waarde hebben", voorspelt hij. Dan denkt Mercier voornamelijk aan Kingsley Coman en Ousmane Dembélé.

Toch zijn de Rode Duivels en de andere tegenstanders niet bij voorbaat kansloos. "Er is altijd het gevaar dat ze het een beetje laten hangen", beseft Mercier. In het verleden kreeg het Franse kamp al regelmatig af te rekenen met interne brandjes. De terugkeer van Benzema, die niet overal geliefd is, kan op dat vlak nefast uitpakken. Daarnaast slikte Frankrijk in de voorbije oefenwedstrijden ook enkele simpele tegentreffers, merkt Mercier nog op.