Twee nieuwkomers trainen mee in Waregem, net als De Bock: 'Nochtans geen akkoord'

Twee nieuwkomers trainen mee in Waregem, net als De Bock: 'Nochtans geen akkoord'

09-06-2021 15:17

SV Zulte Waregem heeft zich woensdag voor het eerst op gang getrokken in aanloop naar het nieuwe seizoen. Francky Dury, die zijn laatste jaar als trainer ingaat, mocht nog geen twintig spelers verwelkomen. Daar hoorden twee aanwinsten én Laurens De Bock bij.

Die laatste is een best opvallende aanwezige, aangezien Zulte Waregem eigenlijk nog geen akkoord heeft gevonden over een verlengd verblijf van de ervaren linksachter. De voorbije jaargang werd hij geleend van Leeds United, met een bijbehorende aankoopoptie. Die wenste Essevee echter niet te lichten. Toch hopen Dury en co De Bock langer aan boord te houden. De drie partijen zijn die optie eigenlijk genegen, maar tot een overeenkomst kwam het voorlopig nog niet, meldt Het Laatste Nieuws.

Dat lieten De Bock zich blijkbaar niet aan het hart komen, want hij was woensdagmiddag dus gewoon aanwezig aan de Gaverbeek. Daar maakte hij net als de andere spelers kennis met David Hubert en Joost van Aken, de twee enige zomertransfers van Zulte Waregem tot dusver. Hubert was tot nu toe aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven, terwijl de Nederlander van Aken overstapte van Sheffield Wednesday.

Tot slot zit er nog een haar in de boter tussen de club en Said Berahino. Het Britse woelwater heeft geen toekomst meer en aast op een vertrek, maar na zijn mislukte uitleenbeurt aan Sporting Charleroi is hij wel nog steeds gebonden aan West-Vlaanderen. Toch daagde Berahino niet op op de eerste oefengalop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie